EDUCATIONAL FACILITY


PRETORIA | GAUTENG

This Educational Facility focuses on vocational training leading to the acquisition of nationally recognized qualifications.
RLS was approached by Claasen Auret Electrical Engineers and Jeremie Malan Architects to provide lighting designs for the many different areas of the new campus.

EXTERIOR:
Covered Walkways: Mini Linears were suspended in this area.
Open Areas: The Penza Post Top was mounted at 4 m and the Thia bollard was used throughout.
Car Park: The Boda Floodlight were mounted on 12 m masts.

INTERIOR:

Office Blocks: The Luxon 600 x 600 was used in all the offices and circulation areas, complimented with downlights. All the lights are on motion sensors. The optimal working of these sensors was critical as energy-saving was a major requirement in the design.
Workshops: The Nasa light was mounted at between 3 and 5 metres, positioned to high lux levels in the machine operation areas.
Back of house areas: The Nano was used in these areas.
Canteen: The Sage Pendant was suspended at 5.5 m and it was chosen as it suited the minimalist design of the interior of the building.

FEATURED PRODUCTS

PENZA

THIA

LINEAR MINI

BODA

NASA

NANO

LUXON 600 X 600

SAGE